Бивш полицай лежи 12-и месец в следствения арест по обвинение за убийството на родителите си

Пловдивският окръжен съд остави за пореден път без уважение искането на бившия служител на Икономическа полиция Венцеслав Караджов за изменение на мярката му "задържане под стража" в по-лека - домашен арест или парична гаранция. На 17 май ще стане точно година от пребиваването на 45-годишния мъж в следствения арест, който е обвинен от Окръжна прокуратура-Пловдив за това, че на 15 май 2016 г. умишлено е умъртвил майка си Божура Караджова и баща си Цветан Караджов, като убийството е извършело предумишлено и с користна цел - престъпление по чл.116,ал.1,т.3 пр. 1 и пр. 2 т.4 пр.3 т.7 и т.9 във връзка с чл. 115 от НК.

Съдът намери, че и към настоящия момент са налице предпоставките на чл. 63, ал.1 от НПК за продължаване мярката за неотклонение задържане под стража, взета спрямо обвиняемия. Налице е обосновано предположение относно авторството на престъплението, в което е обвинен Венцеслав К. Не е отпаднала реалната опасност да се укрие и да извърши престъпление при мярка, различна от "задържане под стража". Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив на 11 май от 10 часа.

За престъплението, в извършването на което е обвинен Венцеслав Караджов, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право