Бивш шеф на парламента раздаде 11 стипендии за студенти

Пред прага на новата учебна година бившият председател на Народното събрание и три мандата депутат доц. Борислав Великов се срещна с ученици и студенти, на които помага да се образоват и реализират в живота.

Вече 14 години доц. Великов раздава от личните си средства на даровити младежи, чиито семейства нямат достатъчно възможности да ги издържат. През следващите месеци десет възпитаници на наши университети ще получават по 100 лева месечно, а една ученичка по 70 лева на месец от бившия депутат за обучението си. Всяка есен обаче екс шефът на парламента се среща със своите стипендианти, за да чуе от тях как се учат и развиват и да прецени имат ли необходимост от помощта му.

Маргарита, която учи специалността „Здравни грижи” в Софийския университет, сподели, че е завършила миналата година с 5,81 и ще положи всички усилия да повиши успеха си. Тя мечтае да стане медицинска сестра и да работи в България. Михаела, която е четвърти курс „Българска филология” в СУ и е живяла във Великобритания, също иска да остане у нас и да стане преводачка на художествена литература.

Сред стипендиантите са и националният състезател по биатлон Кристиан от Берковица и студентката по „Български език и география” Галина от Вълчедръм, която вече дори е била и класен ръководител.

Единствената ученичка от стипендиантите Памела от Природо-математическата гимназия в Монтана досега има успех 5,73, но се закани да го повиши, за да има по-голям шанс в изпитите за ВУЗ. Досега над 50 младежи са получавали стипендии от доц. Борислав Великов, част от тях са завършили с подкрепата му и средно, и висше образование. Бившият депутат е инвестирал в образованието на млади хора от област Монтана над 110 000 лева. „Продължавам да работя заедно с кмета на Монтана Златко Живков за откриване на професионален колеж в града!”, заяви доц. Великов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование