Биг Брадър във всички автобуси и тролеи във Варна

Смарт картите ще сложат край на опашки за абонамент

Всички 140 автобуса и 30 тролея на общинската фирма"Градски транспорт" посрещнаха новата 2018 г. с видеокамери, монтирани в тях, съобщи за "Труд" изпълнителния директор инж. Злати Златев.

С тях се пресичат навреме джебчийските кражби, от които пропищяха пътници през последните години. Инвестицията за виденаблюдението е от 153 778 лв. по проекта "Интегриран градски транспорт" в частта съфинансиране от местния бюджет, обясни ръководителят Биляна Якова.

От общинската фирма ще настояват и за външни камери на предното стъкло на автобуси и тролеи, които ще засичат задръствания и ПТП-та, които нарушават графика.

С въвеждане на смарт картите по проекта "Интегриран градски транспорт", които само ще се зареждат, ще се сложи край на опашките от пенсионери, които се редят за абонамента с преференциални цени в началото на всяко тримесечие. Възрастните хора на 65 и 66 години с постоянен адрес имат право да пътуват срещу 2 лева по една линия на месец, а над 67 години -по две линии. Миналата година те са наброявали близо 46 000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България