Бизнесменът Мирослав Хинков и съпругата му пътували в самолета, пуснат без проверка на Летище "София"

Предприемачът Мирослав Хинков и съпругата му са пътували в самолета, който е пуснат без проверка на Летище София, научи Дир.БГ. И двамата имали лиценз за пилот. Хинков държи и летателна площадка "Драгановци" в Габрово.

"Полетът е пристигнал от летателна площадка "Драгановци" и същия ден в 16:48 ч. е излетял за Скиатос, Гърция. "Летище София" ЕАД води разследване по случая", това признаха от аеропорта в официално съобщение.

Частен самолет с петима души не бил проверен от граничната полиция на столичното летище. Самолетът е излетял от Габрово с междинно кацане в София на път за Гърция, обясни главният секретар на МВР Младен Маринов.

Наземният оператор на полета на столичното летище не е уведомил гранична полиция, каза директорът й Светлан Кичиков и допълни, че това е сериозна грешка.

Летищните оператори и гранична полиция се събират на съвещание утре. За грубото нарушение вече има разследване.

До изясняване на обстоятелствата по случая т. нар. рамп-агент е с отнет служебен пропуск и е отстранен от изпълняване на служебните задължения, обясниха още от летището.

Припомняме, че скандалът гръмна днес, след като лидерът на АБВ Румен Петков обяви, че самолет е минал без проверка през граничните власти.

Информацията за бизнесмена Хинков е, че той е отличен предприемач, съчетал страстта към техническите изобретения и бизнес успеха. През 2013 г. е обявен за Изобретател на годината от патентното ведомство в категория "Машиностроене и строителство". Фирмата му "Мехатроника" е създадена по времето на социализма, а след това е приватизирана през 90-те години. Днес е едно успешно предприятие, което реализира продукцията си основно на международните пазари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България