Бизнесмен гръмна 50-килограмова вълчица в Берковския Балкан

Фирмен шеф от София повали с един изстрел голям вълк в Берковския Балкан. Слуката е споходила 42-годишния Пламен Милевски на лов за диви прасета край село Лесковец.

В края на миналата седмица мъжът тръгнал с местната дружинка за глигани в горите под планинските склонове. Едва заел позицията си обаче, Милевски забелязал едър вълк да се спуска към него.

vulk_leskovec20161001b„Звярът ме видя, скри се зад дърветата и реших, че съм го изпуснал. Вълкът обаче отново се показа и тръгна да пресича пред мен. Вдигнах пушката и го свалих с едно бренеке!”, разказа късметлията.

Убитият хищник се оказал близо 50 килограмова вълчица. Според местните ловци районът е богат на дивеч и затова из него кръстосват вълчи глутници.

Точният стрелец Пламен Милевски работи в столицата като управител на търговска фирма, но всяка събота грабва пушката и пристига на лов в северозападното село. „Природата край Лесковец е много красива, горите са пълни с дивеч, а хората са гостоприемни. Отдъхвам си и се зареждам с енергия!”, сподели стрелецът.

В деня, когато бизнесменът повалил хищника, дружинка на Лесковец ударила истински ловен джакпот. Полицаят Петър Генков отстрелял и две диви прасета – едното от тях 200 кг. Успехът е отпразнуван юнашки, разказаха балканските ловци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл