Бизнесмен купува Стамболовия хан в Търново

Общинският съвет решава на сесия дали да бъде позволена сделката

Бизнесменът Хилендар Тодоров е депозирал искане в община Велико Търново да купи парцела на ул. „Стефан Стамболов” в старинната част на града, в който попада Стамболовия хан.

Стамболовия хан в Търново

Предприемачът притежава около 53 кв.м от общия терен от общо 512 кв.м. Останалите 459 кв.м са собственост на общината, а предприемачът е пожелал да ги купи. За прекратяването на съсобствеността, той ще трябва да заплати 199 000 лева без ДДС, както и всички присъщи разходи по сделката.

Стамболовият хан отдавна се руши. Хилендар Тодоров не изяснява какви са инвестиционните му намерения, само е подчертал в искането си, че те са от изключителна полза за развитието на града.

"Все още не е сигурно дали ще бъде осъществена сделка, защото общината ми иска безбожно висока цена, която е почти двойно от реалната. Вече съм изкупил дяловете на 18 наследника, остават тези на общината", обясни Хилендар Тодоров.

Той уточни, че върху терена възнамерява да изгради паркинг на няколко нива с общо 80 места, тъй като паркирането в историческата част на болярския град, е сериозен проблем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България