Бизнес имотите привлякоха инвестиции за 1 трлн. долара

Една трета от капиталите са били трансгранични

Инвестициите в бизнес имоти по целия свят в 12-те месеца до края на март 2019 г. са достигнали близо 1 трлн. долара, като почти една трета от тях са били трансгранични капитали, показва доклад на консултантска компания на пазара на имоти. Според авторите му дългосрочното понижаване на ръста на брутния вътрешен продукт и на лихвите насърчава ръста на притока на трансгранични капитали в търсене на по-висока възвръщаемост.

През първото тримесечие фондове за частен капитал, инвестиционни мениджъри и имотни компании са били най-активни. Като сред привлекателните за инвеститорите активи са офиси в испанската столица Мадрид и търговски центрове в Хонконг.

През първото тримесечие на 2019 г. континентален Китай и Хонконг са привлекли над 5 млрд. долара от международния капитал на фондовете за частни инвестиции.

През същия период Япония е привлякла инвестиции от 1,3 млрд. долара в офиси и търговски площи. В Норвегия и Финландия са вложени 1,7 млрд. долара от фондове за частни инвестиции спрямо 706 млн. долара през цялата предходна година. Италия е привлякла инвестиции за 510 млн. долара в хотели и офиси благодарение на притока на туристи и силната икономика на градовете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти