Билетчето за остров "Св. Анастасия" поскъпва с 2 лева

Билетчето за остров "Света Анастасия" поскъпва с два лева. Така от идното лято туристите ще се возят с корабчето за 14 лева. Цената е за отиване и връщане, уточниха от управата на острова.

"Цената на пътуването се увеличава, защото корабът, който вози туристите- "Анастасия" излиза от гаранция. Досега всяка повреда е била в рамките на гаранционното обслужване. Оттук нататък ремонтите ще са възмездни. Що се касае до приходите – те не намалят, а се увеличават. През 2016 година – са 180 хил., а за 2018 – 260 хил.лева”, обясни Йорданка Ананиева, зам.-кмет на Бургас на съветниците, по време на редовна сесия във вторник.%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b0

Директорът на Пристанище Бургас- Диян Димов каза, че морският транспорт е сред най- скъпите пера в транспорта.

По дсумите му, два са вариантите за образуване на цената. Първият е да се дотират от общините или държави, а вторият подход е на миля по едно евро. От Бургас до острова, разстоянието е 3,5 мили в едната посока, , което прави около 7 евро. Ако ги дотираме – цената ще падне, смята Диян Димов, който е и председател на постоянната комисия по „Транспорт”, общински съветник от ГЕРБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България