Бил ли е убит в психодиспансера 61-годишен пациент, или е издъхнал след инфаркт

По документи мъжът умрял от сърдечна недостатъчност

Полиция, прокуратура и медицински одит разследват крития близо седмица случай

Полиция, прокуратура и инспекторите от дирекция "Медицински дейности" ще разнищат мистерията около смъртта на 61-годишен пациент в Центъра за психично здраве в Пловдив и дали в случая се касае за убийство или за естествена смърт.

По документи причината за смъртта на Спас Радушев от град Лъки е в резултат на остра сърдечно-съдова недостатъчност и е настъпила миналия четвъртък - 10 ноември. Ден по-рано обаче възрастният мъж е бил пребит от десетина други пациенти на Психодиспансера, след като той нападнал медицинска сестра, докато тя се опитвала да му вземе кръв за изследвания, разбил й носа и я ударил с юмруци по главата.

Сега разследващите очакват резултатите от аутопсията, която трябва да покаже дали смъртта е вследствие на нанесения му побой, или в действителност се касае за инфаркт.

Съмненията тръгнали от факта, че от ръководството на пловдивския психодиспансер крили близо седмица за случая, преди роднините на умрелия да съобщят за него пред медиите, след като видели куп рани по тялото на Спас Радушев и насиненото му око. За него от Психодиспансера казали, че починалият се наранил при падане на земята.

"Няма какво да крием. В момента тече разследване. Предоставили сме цялата информация и документация на полицията и прокуратурата", твърди управителят на Центъра за психично здраве д-р Мариана Господинова.

За случая с пострадалата сестра тя уведомила веднага ресорния зам.-кмет на Пловдив Розалин Петков, тъй като психодиспансерът е на подчинение към общината, но не му докладвала за смъртта на пациента.

По време на нападението на агресивния 61-годишен мъж от Лъки над медицинската сестра Маргарита Йончева в мъжкото отделение на Психодиспансера е имало само една санитарка и само намесата на останалите пациенти е спасила живота й, твърдят колеги на пострадалата.

Община Пловдив е насрочила конкурс за нов управител на Центъра за психично здраве на 22 ноември (вторник), като се очаква дотогава да приключи разследването на мистериозната смърт на 61-годишния Спас Радушев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България