Бисери на световната класика ще звучат в коледния концерт на театъра в Търново

Бисери от световната оперна и оперетна класика са събрани в програмата на традиционния коледен концерт, подготвен от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Галаспектакълът „Коледни искри” ще се проведе на 21 декември . Преди това на концерта ще могат да се насладят ценителите на музикалното изкуство в четири български града.

Турнето започва на 17 декември в Попово и до 20 декември ще премине през Габрово, Троян и Севлиево. Всички представления на МДТ се провеждат под патронажа на кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов.

В концерта ще има класически и популярен блок, а в програмата са включени фрагменти от любими арии и дуети от произведенията на Белини, Доницети, Верди, Гуно, Бизе, Щраус, Калман, Лехар. Италиански канцонети и други хитови творби ще подсилят празничното настроение. Те ще звучат под диригентската палка на Игор Богданов.

Сценарист и режисьор на спектакъла за поредна година е Стефан Методиев, а сценографията е на Лидия Къркеланова. На сцената ще излязат солистите на великотърновския театър Доротея Доротеева-Стойчева, Лидия Лазарова, Симона Кодева, Момчил Караиванов и Пламен Долапчиев заедно с гост-изпълнителите Иво Йорданов – баритон, и Михаил Михайлов – тенор, които от години работят в тясно сътрудничество с МДТ. В концерта участват още оркестърът на театъра с концерт майстор Милена Байнова и хорът на МДТ с хор майстор Яница Брънзелова. Водеща спектакъла ще бъде актрисата Добринка Тосева, която е най-младото попълнение в творческия състав на драматичната трупа.

Специални гости на голямата сцена отново ще бъдат талантите от Вокална група "Пеещи камбанки" при Младежкия дом с ръководител Владимир Габров. Те ще изпълнят детски и коледни песни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони