Бисер Лазов: Цветан Василев избяга от своята Голгота

Бисер Лазов, основен свидетел по делото “КТБ”. Снимка: Пламен Стоименов

Следвахме го като Христос, а той ни предаде и ми съсипа живота, заяви основният свидетел по делото КТБ

Цветан Василев предаде мен и всички хора, той е предател, каза главният свидетел по делото "КТБ" Бисер Лазов пред журналисти в спецсъда, където от вчера го изслушват. Отношенията между нас с Василев се изграждаха на доверие. С години ние му вярвахме и го следвахме, както апостолите са следвали Христос. Когато дойде моментът той да извърши своя път и да отиде на своята Голгота, той избяга и ни предаде.

Целият живец съм си дал за Цветан Василев и се почувствах предаден от него, когато виждах как се отрича от всички хора, които му вярваха и са работили с него, каза още Лазов.

Никога не съм виждал Делян Пеевски в неговия кабинет. Но съм виждал адвоката Лазар Карадалиев, който дойде с охранители и седна на бюрото му, когато беше затворена банката, разказа свидетелят.

На 20 юни, петък, банката беше затворена. На 23 юни аз бях във Виена при Цветан Василев. Занесох му документи, поговорихме си и тогава ми каза, че няма никакво намерение да се върне и каза нещо, което ми съсипа живота, завърши Лазов и не поиска да говори повече, защото все още не е разказал този епизод пред съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право