Биячите на 3-годишния Христо искат оправдателни присъди

Александър Донов и Патрик Първев

На 19 януари Върховният касационен съд ще разгледа жалби по наказателното дело срещу Александър Донов и Патрик Първев, причинили тежка телесна повреда на малолетния Христо Татеосян, предаде БГНЕС.

Александър Донов и Патрик Първев трябвало да се грижат за 3-годишния тогава Христо, който близките наричат Еци, в жилище в София в кв. "Зона Б-19". Вместо това обаче, Патрик и Александър му нанасяли системен побой, стигнал до там, че наложи приемането на 3-годишното дете в болница.

Делото е образувано по касационни жалби на подсъдимите. Донов и Първев са признати за виновни и са осъдени на по 6 години затвор – общо 12. Те са осъдени да заплатят и обезщетение от 60 000 лв., както и държавната такса върху уважената част от граждански иск и направените по делото разноски. Първоинстанционната им присъда беше частично изменена единствено във връзка с определеното мястото за изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода”, което първоначално е от закрит тип.

С касационната жалба Александър Донов иска отмяна на присъдата и въззивното решение и оправдаването му или алтернативно връщане на делото за ново разглеждане. С касационната жалба на Патрик Първев се иска отмяна на присъдата и възивното решение и оправдаването му

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право