Благодарят на пожарникар, загасил горящ камион, превозващ над 400 газови бутилки

Димитров попаднал на пожара на пътя за работа

Пожарникар, пътуващ към работа и попаднал на горящ камион с газови бутилки, е предотвратил взрив и е спасил преминаващите по пътя Варна – София. Това стана ясно, след като от дирекцията на противопожарната служба в Търговище разпространиха благодарствено писмо от фирмата, чиито е бил камионът до служителя, предотвратил опасната ситуация. Тя се е случила на 15 декември, близо до разклона за село Камбурово.

Началникът на смяна в Районната противопожарна в Търговище Димитър Димитров пътувал към работа с личната си кола, когато видял горящия камион „Волво”, който бил спрял, а водачът му се опитвал да загаси пожара.

Огънят бил лумнал в двигателната част на камиона, откъдето излизал пушек. Отзад били наредени над 400 малки газови бутилки, които можело да се взривят. Димитров махнал ватата между кабината и двигателя, за да ограничи пламъците и заедно с шофьора, с наличните пожарогасители, успели да ликвидират разрастването на огъня. Междувременно пристигнал и екип на службата от Омуртаг, който реагирал на сигнала на тел. 112.

От фирмата, чиито е камионът, благодарят на огнеборците и специално на Димитров. В писмото им се казва:”Благодарение на своевременната намеса на служителя на пожарната е предотвратен по-голям инцидент – евентуален взрив на газови бутилки, които товарният автомобил е транспортирал. В навечерието на предстоящите коледни и новогодишни празници приемете и поднесете нашите благодарности и на целия ви колектив. Желаем ви крепко здраве и да продължавате да бъдете все така всеотдайни в работата си!“

Директорът на пожарната в Търговище комисар Стефан Стефанов не спести, че рядко получават благодарствени писма, въпреки че работата им ежедневно ги сблъсква с опасни ситуации. Затова решил да разпространи това писмо.

Служителят Димитров, който с постъпката си е станал повод за благодарността, бил сред дългогодишните и опитни. Работел в пожарната от 2001 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България