Благоевградската прокуратура даде на съд портиер, който по документи е ощетил НТС-Благоевград с над 3 млн. лева

Аферата със сградата на Научно техническия съюз, която е една от най-апетитните хапки в центъра на града, е на път да се финализира. След като Темида върна сградата под управлението на бившия главен секретар на общината Венцислав Кожухаров и хората, с които той стопанисваше сградата до 2011 г., сега прокуратурата даде под съд портиера на НТС-то.

Срещу Владимир Велчев е образувано дело за извършено от него престъпление по чл. 220, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 02.08.2013 г., в гр. Благоевград, обвиняемият портиер , в качеството си на председател на Сдружение с идеална цел в частна полза „Териториална организация на научно-техническите съюзи – Благоевград“ съзнателно сключил неизгодна сделка. Той учредил вещно право на ползване за срок от 30 години на административна шестетажна сграда, намираща се в гр. Благоевград, за сумата от 10 000 лева в полза на „НТС – Благоевград“ ЕООД. От тези действия на обвиняемия е произлязла значителна вреда за Сдружението в размер на 3 120 374,03 лева, като случаят е особено тежък.

Предстои насрочване на делото от съда.

Експредседателят на сдружението „Териториална организация на научно-техническите на стр. съюзи – Благоевград“ Владимир Велчев всъщност харизва сградата за жълти стотинки на местната фамилия Чингови.

За схемата, в която сградата попадна в ръцете на фамилия Чингови, тогавашният депутат от БСП Емил Костадинов сезира главния прокурор Сотир Цацаров. И по случая започна досъдебно производство за неизгодна сделка срещу неизвестен извършител.

Аферата с опита да се превземе апетитната сграда е на път да се финализира, очаква се по време на съдебното дело , портиерът да разкаже интересни факти около учредяването на различни сдружения, в които участват все свързани лица и роднини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България