Благоевградският квартал „Вароша“ се превръща в арт център за занимания на ученици през летните месеци

С края на учебната година настъпва дългоочакваната лятна ваканция. Тази година, за първи път, в Благоевград лятото ще бъде изпълнено с интересни занимания и курсове в старинния квартал  „Вароша“. Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград подготвя и представя богата програма за децата, които ще предпочетат да останат в родния град. Преподавателите от  Центъра сформират летни групи, в които децата ще се занимават в различни области на изкуството.

Инициативата започва от началото на месец юни и всеки работен ден ще се провеждат занимания по приложно изкуство, танци, занимания по рисуване, керамика, готварство, мода и дизайн.  Всички занимания през лято 2017 ще бъдат безплатни за участниците.

На открито ще бъдат провеждани и уроци по танци.   Ще бъдат организирани конкурси и състезания за всички, както и  подреждани изложби с рисунки и картини от участниците в дейностите.

Целта на проекта е да забавлява децата, да развива интереса им към различните изкуства.  Идеята е учениците да участват в извън класни занимания, да научават нови неща, същевременно с това да създават нови приятелства и усъвършенстват уменията си.

unnamed-2

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България