Благоевград под полицейска блокада - издирват избягалия арестант

Снимка: Архив

Полицията в Благоевград провежда специализирана операция за издирване на арестанта, който избяга тази сутрин от спешното отделение на местната болница.

Провежда се и вътрешна проверка, за да се установи дали някой от служителите, които са били с момчето, носи отговорност за неговото бягство.

На изхода от Благоевград има разположен полицейски екип, който проверява автомобили. Полицейски служители има и в жилището на момчето.

"В хода на прегледа, по молба на дежурния лекар, белезниците му са били свалени, за да може да бъде извършен по обстоен преглед. Заключението на лекаря е, че лицето не може да бъде задържано или по-точно да бъде продължено неговото задържане, тъй като има здравословни проблеми. Докато тече прегледът, лицето заявява, че се чувства зле и има нужда да отиде до тоалетната. По наши първоначални данни единия от полицаите е бил на входа на спешния център, а другия е тръгнал с него в посока тоалетната", обясни на брифинг Димитър Кръстев - зам. - директор на ОД на МВР - Благоевград.

Срещу 18-годишния младеж е образувано досъдебно производство за държане на наркотици, тъй като първоначално той е задържан с марихуана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право