Благоевград се включва към масовото еднодневно събиране на „Капачки за бъдеще“ на 14 април

Първото събитие за събиране на пластмасови капачки ще бъде организирано като част от двуседмичната инициатива на Община Благоевград „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Всички последователи на инициативата могат да донесат събраните количества капачки на 14 април между 10 и 14 часа на площад „Георги Измирлиев“.

Туристически културно-информационен център бе първият пункт, създаден към кампанията „Капачки за бъдеще“ през октомври 2017 година. От тогава има приети 2 тона пластмасови капачки, които са дарени за каузата с идеята да бъдат осигурени кувьози на нуждаещите се болници в страната. Всяко 10 бебе, родено в България, е недоносено и има нужда от допълнителна помощ, с която да се бори за живота си. За година и половина има закупени вече 8 кувьоза за малки общински болници, където най-често наличните са на възраст поне 20 години.

И след масовото събитие Община Благоевград ще продължи да подкрепя инициативата като събраните капачки можете да поставите в новоизложеното метално сърце пред зала „22 септември“ и да носите

пълните бутилки на касата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ и в ТКИЦ Благоевград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини