Благоевград събра най- пъстрите и екзотични пеперуди в изложбата „Живи тропически пеперуди“

Снимки: Община Благоевград

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова постави началото и официално откри за първи път в Благоевград Пеперудена стая, съобщиха от община Благоевград. „Искам да благодаря за прекрасната идея. Благоевград се нареди до други 2 града,така че сме в Топ 3 и това ни прави горди,че имаме нещо ново и различно.Благодаря на целия екип на Регионален исторически музей,за това че с много работа отваря вратите към всички“, каза в част от словото си Христина Шопова.

Изложбата се намира в Регионален исторически музей- Благоевград и ще бъде достъпна за жителите и гостите на Благоевград до 20 юни 2019 г.

В рамките на един месец посетителите на музея ще имат невероятната възможност да се насладят на над 100 вида от най-красивите и атрактивни насекоми на Земята. Експерти създават условия, които в максимална степен пресъздават естествената им среда на живот. Тя включва тропическа растителност, висока влажност и подходяща температура. Тропическите създания идват от различни краища на света.

Благоевград е третият град в страната, в който се реализира такава изложба.

От Регионален исторически музей са подготвили тематични занимания за децата на Благоевград, сред които изработване на магнити под формата на пеперуди, картички, рисунки и други. С изработените артикули децата може да участват в изложбата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България