Благоевград с цветни оазиси и повече зелени площи

По разпореждане на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов стартираха мащабни действия по озеленяване и зацветяване в Благоевград.

Сред първите места, на които се обогатява растителността са градинката пред НАП, коритото на река Благоевградска Бистрица, квартал „Вароша“, площад “Георги Измирлиев“, съобщиха от общината. Обособени са цветни композиции пред Пощата в Благоевград, пред зала „22 септември“, входовете и изходите на града, парковете в Благоевград. Освен в централна градска част, дейности по озеленяване ще бъдат извършени в кварталите на града. Зацветяването по кръговите кръстовища също ще бъде обогатено.

Оформянето на цветните композиции е част от политиката на ръководството за по-красив Благоевград. Тази година в Бюджета на Община Благоевград са заложени три пъти повече средства за озеленяване на общински площи.

Общината апелира за отговорно отношение и опазване на парковете и цветните композиции в града. При забелязване на нередности може да се подават сигнали на „горещия телефон“ - 073/ 88 44 34.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони