Благоевград ще има още една облагородена градинка

Община Благоевград и „Карлсберг България“ продължават традиционната инициатива на „Пиринско“ за облагородяване на зелените площи в града. За втора поредна година „Пиринско“ ще допринесе за освежаване и подновяване на градинките в Благоевград, като тази година избраното място е градинката в карето между улиците „Данаил Крапчев“, „Сава Михайлов“ и „Аргир Манасиев“ (срещу 5 СОУ).

„Като социално отговорна компания ние се стремим да допринасяме за положителното развитие на региона, а облагородяването на споделените зелени площи и междублокови пространства е отличен начин да го направим. Смятаме, че това е едно чудесно начинание, в което ни подкрепи и община Благоевград“ – споделя Николета Йорданова, бранд мениджър на „Пиринско“.

На 10 септември започва подготовката и ремонтните дейности в градинката, която ще бъде завършена и открита официално на 19.09.2017 година. През есента на 2016 година в кв. „Орлова чука“, бл. 205, бе открита поредната градинка, в която са разположени беседка, пейки, кошчета, а около връст са засадени декоративни храстчета.

В продължение на екологичната политика, водена от „Карлсберг“, вече са облагородени редица кътчета. В резултат на тази инициативата реновираните градинки, които са общинска собственост, вече са няколко. Те се намират в квартал „Орлова Чука“, ул. “Пролет” 5 на гърба на блок 205 вх.А и блок 205 вх.Б, квартал „Грамада“ ул. ”Зеленка”25, квартал „Орлова чука“ ул.“Слава” 2, квартал „Орлов чука“, пред бл.215, вх.В, както и в ж.к. Запад, зад блокове 45 А,Б.В и пред блок 44.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони