Благотворителен коледен базар в Съдебната палата в Пловдив

Благотворителен коледен базар с картички и коледни сувенири, изработени от малчуганите от Дома за деца, лишени от родителски грижи "Княгиня Мария Луиза", отвори врати в Съдебната палата в Пловдив.

Благородната инициатива стартира по идея на административните ръководители на Апелативния, Окръжния и Районния съд. Пловдивските магистрати организират традиционно в навечерието на Коледа подобни акции, но за първи път в историята децата от дома гостуваха на място в Съдебната палата.

Директорката на "Княгиня Мария Луиза" Дарина Кукева разказа с какво старание и удоволствие 54-те питомци на дома са се включили в изработката на коледната украса, докато магистратите и служителите на трите съдилища се надпреварваха да си купят свещници с шишарки, Снежанки, джуджета, коледни венци, звезди и картички.

Събраните от базара в Съдебната палата в Пловдив средства ще отидат за подаръци за децата за Коледа, за материали за изработване на още коледни сувенири и за подобряване на спортната база на дом "Княгиня Мария Луиза".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони