Благотворителен спектакъл в Търново подкрепя двойки с репродуктивни проблеми

Благотворителният спектакъл „Йерма” ще бъде представен във Велико Търново. Постановката на артистите от Университетския театър към Нов български университет ще бъде на сцената на читалище „Искра” в старата столица. Средствата, събрани от продажбата на покани и билети, ще бъдат дарени изцяло на фондацията „Искам бебе” и в частност - на двойка от Велико Търново с репродуктивни проблеми.

Спектакълът е част от националното турне в подкрепа на ин-витро процедурите, организирано от фондацията и Университетския театър. Артистите от представлението играят абсолютно безвъзмездно. Преди Велико Търново благотворителната кауза обхвана София, Бургас. Пловдив, Смолян и Дупница.

„Йерма” от Федерико Гарсия Лорка е драматичен разказ, отвеждащ в началото а миналия век, когато родителите все още имат последната дума за кого да се венчаят децата им. Йерма е омъжена по волята на баща си, но приема покорно бремето да прекара живота си с мъж, когото не обича, в името на това детето й да осъществи нейните копнежи и неизживени дни. Несподелената любов и невъзможността да има дългоочакваната рожба предизвикват героинята да се изправи пред собствените си кошмари и съмнения, хиперболизирани до застрашителни размери и водещи до необратими действия.

Режисьор на постановката е младият Николай Младенов, а в главните роли са Стойка Стефанова, Филип Гуляшки и Симеон Гълъбов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони