Благотворителна акция за онкоболни деца по време на киноложка изложба в Първомай

Благотворителна кампания "Заедно в живота" в полза на отделението по детска онкохематология на Клиниката по педиатрия и генетични заболявания в УМБАЛ "Свети Георги"-Пловдив организират Община Първомай и местното киноложко дружество.

Акцията ще се проведе тази събота и неделя по време на киноложката изложба с участието на 553 кучета, представители на 60 породи от 10 държави, обясни председателят на дружеството Пеньо Запрянов. Той допълни, че вече има предварително събрана сума от 1200 лв., тъй като желаещите да помогнат са много. Сред тях са и членовете на Дружеството на първомайските художници, които ще предоставят свои картини за благотворителен търг.

В рамките на изложението ще се продават аксесоари за домашни любимци, а приходите от тях заедно със събраните в специална урна дарения ще се предоставят на детското онкохематологно отделение в УМБАЛ "Свети Георги". Наред със състезанията за кучета ще има и изложение на родни храни, гозби и сувенири, изработени от ученици от Първомай и техни роднини, а приходите от продажбите им ще са в полза на добрата кауза.

"Нарекохме кампанията "Заедно в живота", защото животът е нещото, което трябва да ценим и пазим. Ние, хората, с милостта си сме тези, които малко по малко променяме света към по-добро. Заради децата се борим цял живот, а нашите любимци са тези, които правят живота ни по-добър, по-весел и по-смислен", заяви Пеньо Запрянов, който заедно с Велислава Костадинова, собственичка на терапевтичното куче от порода бобтейл мадам Фльор де Мон Шмитфлийлд Беар, са главни организатори на благотворителната акция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони