Близките на жертвите в катастрофата край Своге ще получат по 50 000 лева

Комисията за финансов надзор (КФН) и ръководството на “ЗД Бул Инс“, което изплати по 10 лева обезщетение на близките на загинали при трагедията в Своге, са провели среща, на която "е провокиран диалог" със застрахователя за изплащането на пълния размер от 50 000 лева на близките на 20-те жертви на автобусната катастрофа от август миналата година, съобщава БНР.

Въпреки че ще промени решението си и ще изплати обезщетенията по застраховката "Злополука с пътници", от застрахователната компания остават на мнение, че няма основание за плащане. Причината е в нередовните документи за провеждането на пътуването през август миналата година, при което край Своге загинаха 20 души. Досега становището на застрахователя беше, че докато съдът не се произнесе, обезщетенията няма да бъдат изплатени.

Решението да се изплатят по 10 лева е следствие на акт за принудително действие, издаден от Комисията за финансов надзор. По-рано пред "Хоризонт" обаче експерти обясниха, че актът на финансовия регулатор е незаконен.

Засега няма официално становище и за застраховката "Гражданска отговорност", която е направена при друга компания. От нея трябва да бъдат обезщетени не само близките на загиналите, но и пострадалите при трагедията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България