Близо 100 огнеборци овладяха пожара в "Красна поляна"

е овладян от три страни. Това каза пред журналисти гл. комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

"В резултат на пожара има един леко пострадал от охраната на съседната фирма. Прегледан е в "Пирогов", изписан е. Няма опасност за живота му", заяви той.

Николов обясни, че гори склад на фирма за търговия на едро, съхраняваща алкохол, цигари, захарни изделия и др. на площ около 1500 кв. м.

Смятам, че няма опасност за близките сгради. Въпреки това колегите работят усилено, така че да не допуснем разпространяването на огъня, посочи шефът на ожарната. По думите му предстои да се изяснят причините за пожара и да ли складът е бил проверяван.

На място са около 17 противопожарни автомобила със съответните екипажи - приблизително около 100 пожарникари. "Помагат ни Столична община с тяхната дирекция "Аварийно-спасителни дейности", ЧЕЗ, ВиК и издирваме "Овергаз" в момента. Замерванията, които направихме, не показват никакво увеличение и отрови във въздуха. Няма опасност не само за пациентите на болницата, но и за гражданите", каза Николай Николов.

По думите му и в момента има леки взривове, които вероятно са предизвикани от малки газови бутилки или бидони с алкохол.

В момента на възникване на пожара в лечебното заведение е имало 67 пациенти, от които 29 новородени. В рамките на 10-15 минути всички те са били евакуирани в северното крило на сградата, информира д-р Анелия Рачева, административен директор на болница "Надежда".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България