Близо 1200 проверки на данъчните по Северното Черноморие

Запечатаха ресторант за бързо хранене във Варна и механа в Шкорпиловци

Близо 1200 масирани проверки по Северното Черноморие са извършили от 1 юли до сега данъчните инспектори по Северното Черноморие, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция във Варна. От "фискален контрол" са установили само 86 административни нарушения, като те са предимно за разлика в касовата наличност и информацията на касовите устройства.

В 15 търговски обекта данъчните засекли, че не се отчитат всички продажби и не се издават касови бонове. 5 от тях са запечатани за срок до 30 дни, а за останалите са издадени заповеди да затварят. Сред тях са популярно заведение за бързо хранене в центъра на Варна, както и механа в Шкорпиловци, в която дори нямало касов апарат. На собственика ще бъде наложена сериозна парична глоба до 10 000 лв.

Под постоянно наблюдение на служителите от “Фискален контрол“ са превозните средства, които зареждат със стока курортните комплекси по Северното Черноморие, като са изградени 6 контролно-пропускателни пункта, посочиха от НАП. От началото на юли фискалните агенти са извършили проверки на над 3000 транспортни средства, като са проследили движението на рискови стоки, включително алкохол и тютюневи изделия, на стойност над 2.5 млн. лева.

Сигнали за неиздадени касови бележки гостите на Варна и Северното Черноморие могат да подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България