Близо 150 изпълнители протягат ръка в помощ на 6-годишната Йоанка

Около 150 малки и големи изпълнители ще участват в благотворителен концерт в търновския театър, а събраните средства ще бъдат предоставени за лечението на 6-годишната Йоана Христова от Велико Търново. Момиченцето се бори с рака в истанбулската болница „Мемориал”, а семейството й търси подкрепа за набиране на необходимата сума за продължаване на лечението на детето, което претърпя няколко операции за отстраняване на злокачествен тумор в мозъка.

Концертът „Да протегнем ръка, да променим съдба” се организира по инициатива на майките от IV Б група в детска градина „Иванка Ботева”, която посещава малката Йоанка. Благотворителният спектакъл ще се проведе на 30 ноември от 18 часа в театъра и премине под наслов „Изкуството носи надежда”. Цената на билетите е 7 лв, а ръководството на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” също подкрепя благородната кауза, като предоставя голямата зала безвъзмездно за арт събитието. По време на концерт в МДТ ще бъде поставена и дарителница.

14 формации и още куп индивидуални изпълнители ще пеят, ще танцуват и ще рецитират на театралната сцена с вяра в доброто, огромна любов и надежда. В концерта ще участват вокална група „Пеещи Камбанки”, студентски театър и студенти от катедра „Музика” при Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, център за изкуства и забавления „UN BESO”, фолклорните ансамбли „Търновче” и „Валденс Победа”, спортен клуб по художествена гимнастика „Етър Елит”, група за упражнения „Велико Търново рънс”. Специален номер са подготвили и „Ангелите на Йони” от IV Б група на детска градина „Иванка Ботева”.

В спектакъла ще се включат още групата за стари градски песни „Нежен спомен”, магическото шоу на Силван и Дария, балет „Динамик” , Стефан Николов от X Фактор, детски музикален дует Теодора Стоянова и Александър Момински, малките таланти Валентин Тодоров - акордеон, Мартина Ламбева - синтезатор, Денислав Борисов - синтезатор с педагог Станимир Демирев, както и квартет гъдулки с ръководител Веска Илиева. Водеща на благотворителното събитие ще бъде актрисата от търновския театър Силвия Шекилова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България