Близо 3000 литра нелегален спирт и над 400 литра различен алкохол задържаха митничари

Голямо количество /близо 3000 литра/ нелегален спирт е иззет от частен дом в гр. Бяла, Русенско, при извършена на на 23.08.2017г. съвместна проверка на служители от  отдел „Митническо разузнаване и разследване" на Митница Русе и полицейски служители от районното управление в Бяла, съобщават от Агенция "Митници".

При проверката в имота  са открити 3 броя PVC танк-контейнера, всеки с вместимост 1000 литра. Съдовете са били пълни почти догоре с етилов алкохол. Направеното замерване установило, че става въпрос за спирт с концентрация 95% vol. Собствениците на имота не могли да покажат документи за произход и начислен акциз на стоката и тя е иззета.  Общото количество  алкохолен концентрат, измерен в трите контейнера,  е 2972 литра.  По случая ще бъде образувано  административнонаказателно производство. Двойният размер на дължимия акциз възлиза на 62115 лева.

На същата дата, 23.08.2017г., екип на Митнически мобилни групи от Централно Митническо Управление е извършил проверка на частен имот в село Здравец, Варненска област. Задържани са 411 литра етилов алкохол с алкохолни градуси от 47 до 98 % vol, за които не са представени документи по смисъла Закона за акцизите и данъчните складове. Проверката е резултат от проведени оперативно-издирвателни действия и събрана информация за нерегламентирано производство и предлагане на алкохол в хотели и заведения в морските курорти. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи,  ще бъде образувано административнонаказателно производство.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България