Близо 450 000 къса контрабандни цигари са заловени при проверка на „Маказа”

Мощен удар срещу контрабандата нанесе ОД на МВР-Кърджали снощи на ГКПП „Маказа”. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

449 800 къса цигари без акцизен бандерол бяха заловени при проверка, извършена на товарен „Мерцедес” с хасковска регистрация, управляван от С.Г./58/. В специализираната операция, разпоредена от директора на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов, участваха криминалисти от областната дирекция, полицаи от РУ-Кирково съвместно със служители на ГПУ-Момчилград и Митническо бюро-Кърджали.

Товарната кола била спряна за проверка около 20.00 часа на граничния пункт. В специално изработен тайник в багажното отделение полицаите и митничарите открили 449 800 къса цигари без бандерол. Уведомена е Районната прокуратура в Момчилград и с оглед на мястото на произшествието е започнато досъдебно производство по описа на митница-Пловдив.

Шофьорът на колата е задържан в РУ-Кърджали. Това е най-голямото количество контрабандни цигари, които са иззети на територията на ОД на МВР-Кърджали през последните години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право