Близо 6,6 млн. лв. за капиталови разходи планират в Търговище

Снимка: Архив

На близо 6,6 млн. лв. възлиза проектът за капиталови разходи на община Търговище, който ще бъде обсъден на предстоящата първа сесия на Общинския съвет в края на януари. Сред планираните дейности е изграждане на светофарна уредба на кръстовището в района на полицията и болницата. Монтирането й е наложително, поради натовареното движение, след извършените ремонти, както и изграждането на новата свързваща улица между центъра и кв. Запад, уточняват от общината. Заложено е монтирането и на светофарна светодиодна уредба и таймери за обратно броене на ул.”Хаджи Димитър”, като средствата са от целево дарение.

След проучване на възможностите и видовете системи, в капиталовата програма за настоящата година, е записано и изграждане на система за електронно наблюдение на метеорологичните показатели, сред които фини прахови частици и радиация. Системата ще има две станции за автоматично измерване, разположени на сградата на кметството в кв. Въбел и в центъра на Търговище. Обществената поръчка за доставка и монтаж е готова и ще бъде пусната непосредствено след приемане на годишния бюджет, част от който е и капиталовата програма.

В нея са заложени общо 68 позиции, сред които са: ремонти на улици в града и селата, включително и тротоари, както и на сгради на детски градини и ясли, училища и пенсионерски клубове. Предвидено е започване на подмяна на дограмата на сградата на Центъра за младежки дейности и инициативи. Ще се стартират и дейности по благоустрояване на околоблокови пространства. Разчетени са средства за изработване на инвестиционни проекти, които са задължителен етап преди ремонти на различни обекти, нуждаещи се от обновяване, допълват от кметството в Търговище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България