Близо 80 000 лв. събраха на търг за ремонт на зала

Близо 80 000 лева, бяха събрани на благотворителен търг в Плевен, а средствата са за ремонт на залата по лека атлетика в спортното училище „Георги Бенковски“ в града. Най-скъпо бе продаден състезателният мотор на Богдан Николов, безмъзмездно представен от неговия син Александър, а именно за 18 000 лева. Вицепрезидентът на БОК Любо Ганев пък стана горд собственик на шапка на „Ферари“ с подписа на Михаел Шумахер срещу 1500

лв. Министър Красен Кралев също се включи, като спечели тренировъчните ръкавици на световния шампион по бокс Детелин Далаклиев срещу 700 лв.

Събрани бяха 78 325 лв., а са необходими над 250 000 лв. Кралев обяви, че държавата ще помогне с останалите средства, като ще финансира и реконструкцията на съблекалните.

„Вашата инициатива е пример за това, че гражданското общество е живо – заяви министърът. - Когато има един проблем, гражданите се активизирате, насочвате вниманието си към него и с общи усилия го решаваме. Нямаше как да не откликнем на тази инициатива и да не подсигурим всички останали средства.”

Лице на кампанията е олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова, възпитаничка на плевенската школа. Тя също бе предоставила свои отличия в търга.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт