Близо 8000 лева бяха събрани от концерт за лечението на 20-годишния Димитър

Над 300 деца и младежи от Сливен участваха в благотворителния концерт „Надежда за Димитър“ в подкрепа на 20-годишния Димитър Щилиянов. Постъпленията от продажбите на покани в размер на 7 770 лева вече са внесени по дарителската сметка на момчето. Димитър Щилиянов е с рядко онкологоично заболяване "сарком на Юинг". Диагнозата му е поставена преди година. След ремисия ракът отново се е завърнал и лечението му трябва да продължи във Виена, Австрия. За да живее момчето, са необходими около 60 хил.евро. Сумата е непосилна за семейството му.

Благотворителният концерт се състоя в зала "Васил Левски". В него участваха колективите при Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“ – Детски танцов състав „Шарено коланче“, Детски фолклорен ансамбъл „Българче“ и Младежки танцов ансамбъл „Браво“ с ръководители Станка Иванова, Иван Добрев и Десислава Стойкова, колективите при Народно читалище „Зора – 1860“ – Балет „Адажио“, с ръководител Наталия Хаджикостова, Мария Караиванова, Мариела Атанасова и Гергана Минова от класа по вокално пеене в Обединена школа по изкуствата „Мишо Тодоров“, с вокален педагог Иван Кавръков, колективите при Военен клуб – Детско-юношески танцов състав „Бисерче“, с ръководител Магадалена Луканова, балет „Барби“ с ръководител Силвия Терзиева, Ана-Мария Иванова и Тодор Иванов от Школа „Ритъм“ с вокален педагог Елена Пеева, Школа по класически балет с ръководител Стефка Сукнарова. В концерта участие взеха и Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“, с треньор Виолета Бинева, Армейски спортен клуб по борба „Сливен“, с треньор Тодор Кънев, Клуб по спортни танци „Сливен“, с треньор Цанка Иванова, Клуб по спортни танци „Туида“, с треньор Йовита Пенчева и Иван Едрев.

Концертът бе организиран от общината, по инициатива на кмета Стефан Радев, съобщиха от администрацията. Кметът изказа специална благодарност на всички деца и младежки формации, на техните ръководители, хореографи, вокални педагози и треньори, както и на всички граждани, съпричастни със съдбата на Димитър Щилиянов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони