Боби: Номер 20 да ни класира на Евро 2020

Борислав Михайлов представи бившия си съотборник в националния отбор Красимир Балъков. Той е вторият герой от Мондиал-94, на когото легендарният вратар поверява поста след Петър Хубчев. От Четвъртите в света начело на тима бе и Христо Стоичков, но той беше назначен от Иван Славков.

„Благодаря на Бала, че се съгласи да поеме отбора толкова малко време преди евроквалификациите с Чехия и Косово – каза Михайлов. - За мен означава много, че прие поканата. Балъков с №20 беше в Идеалния отбор на света на Мондиал-94. Надявам се сега той да ни класира на Евро 2020. Питайте Хубчев защо си тръгна. Двоумеше се и така реши. Никой не го е гонил. Няма нито боб, нито царевица. Решение на мъж, който е на 50 години. Както Балъков каза, оставил е добра основа. Беше трудно да се намери селекционер за толкова кратко време.“

Изпълкомът на БФС взе решение един отбор да изпада директно от Първа професионална лига. Досега дори най-слабият през сезона имаше шанс за поправителен чрез бараж. Тази промяна ще важи за следващите 3 сезона.

БФС съобщи пред медиите, че организира за четвърта поредна година турнира „Проф. Иван Славков-Батето“. Състезанието е за деца, родени през 2010 година и ще участват 16 отбора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ