Богдан Дину обжалва резултата от сблъсъка с Кобрата

След като лицензът на Кубрат Пулев за щата Калифорния беше прекратен заради целувката към репортерката Джени Суши, българският боксьор може да загуби и победата си на ринга преди случката.

Кобрата се боксира срещу румънеца Богдан Дину в Коста Меса, Калифорния и победи с нокаут в седмия рунд в един от най-кървавите сблъсъци в кариерата си. Съперникът му обаче е отправил жалба към Атлетическата комисия на Калифорния срещу резултата, съобщава ESPN.

Той твърди, че е получил нечестен удар в тила, който е повлиял на крайния изход от срещата. По време на мача съдията Раул Кайс-младши определи действията на българина за неволни, даде време за възстановяване на Дину и наказателна точка за Кубрат. Малко след това Пулев нокаутира съперника си, за да постигне 27-ата си победа на професионалния ринг.

"След двубоя седнах с Дину и неговия екип и се свързахме с калифорнийската комисия, официално внесохме жалба и изискахме изслушване пред комисията на Калифорния", обяви промоутърът на Дину Грег Коен.

От Атлетическата комисия потвърдиха, че такава жалба е внесена и ще бъде разгледана на следващото заседание в средата на май 2019 г. Тогава Пулев ще трябва да отговаря за действията си и спрямо репортерката Джени Суши. Той целуна журналистката след мача, а тя нае известната адвокатка Глория Олред и поиска лицензът на Пулев да бъде отнет от Световната боксова асоциация (WBA).

В отговор на твърденията й, от щаба на българския боксьор публикуваха клип, на който се вижда как репортерката, станала известна като Кралицата на голото суши, се забавлява на купона след победата и интервюто.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт