Боевете в клетка – на частен остров

Боевете от UFC остават единственото голямо спортно събитие, което се провежда напук на пандемията от коронавирус. Президентът на организацията Дейна Уайт обяви, че галата „UFC 249“ остава идния уикенд, а вече е намерил и дълго търсения домакин.

„Запазил съм частен остров и сега превозваме инфраструктурата, която ще ни е нужна – обяви промоутърът без да уточнява кой е островът. - В следващите дни ще започнем да докарваме и бойците.“

В главния мач ще се бият Тони Фъргюсън и Джъстин Гейджи, който замени шампиона в лека категория Хабиб Нурмагомедов. Залогът ще е „временната“ титла, а Дагестанския орел запазва пояса си, но ще е длъжен да го брани срещу победителя.

„Хабиб не е виновен, че няма да участва, никой не е виновен в тази ситуация“, добави Уайт. Действията му пък накараха хората в бокса да предложат подобно решение за многото отложени срещи, включително и тази за световната титла в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев. Американският боксьор Реджис Прогрейс посъветва промоутъра Еди Хърн да последва примера на UFC.

„Хей, Еди, намирай частен остров и да започваме“, обяви бившият световен шампион в суперлека категория. Хърн е промоутърът, който има най-много отложени големи събития заради пандемията. Освен битката за титлата той организира още срещите Дилиън Уайт – Александър Поветкин и Олександър Усик – Дерек Чисора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт