Боеве избухнаха между протурски бунтовнически групи в Африн

Боеве избухнаха за първи път между протурски бунтовнически групи в северния сирийски град Африн вчера, съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека, цитиран от Франс прес. От неправителствената организация, базирана във Великобритания, допълниха, че най-малко 25 души са били убити, а ранените са десетки.

Районът на Африн в провинция Алепо, населен главно с кюрди, през март падна в ръцете на турската армия и съюзените с нея сирийски бунтовнически групи, които изгониха оттам кюрдските сили след кървава офанзива, припомня Фран спрес.

Сблъсъците, избухнали в събота и продължили вчера, противопоставят почти всички бунтовнически групи на една-единствена фракция, наричаща се "Таджамо Шуахада ал Шаркия". Тя е обвинявана, че не изпълнява "решенията на турските сили" и че извършва "многобройни злоупотреби, заяви директорът на Сирийския център за наблюдение на правата на човека Рами Абдел Рахман. Той добави, че турските военни, разположени в града, са призовали жителите да не излизат от домовете си и че по улиците патрулират турски танкове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия