Божидар Лукарски: Извинявам се на всички седесари!

Извинявам се на всички седесари за тази случка от вчера, въпреки че не мога да се извиня от името на сценаристите. Това каза председателят на СДС Божидар Лукарски по БТВ в коментар на вчерашното заседание на Националния съвет на партията, което прерасна в скандал и ръкопашни схватки.

По думите му това е сценарий за разбиването на СДС и за края му.

„Сценарият с доста сериозен агентурен почерк, според мен съставен извън полето на партията, обслужва чужди интереси, тъй като беше явно, че вчера, освен че ще се гласува моята оставка, трябваше да се проведе и един политически дебат за бъдещето на партията.

Благодарение на този скандал в крайна сметка, независимо от това как е продължило събранието, с какви административни решения и т.н. , колко е легитимно и други подобни, които не ми се навлиза в подробности сега точно да тълкувам, този дебат не беше проведен.

Явно, че има хора и политически сили извън партията СДС, които се страхуват от тази линия, която аз прокарвам, а именно тенденция за едно бъдещо обединение на принципа на консервативно-патриотичните идеологии”, каза Лукарски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика