Божинов класира "Левски" за Лига Европа

"Левски" ще играе в Лига Европа, след като спечели баража с "Етър". Това стана с минимален успех с 1:0 пред повече от 6000 зрители на "Герена". В герой за "сините" се превърна Валери Божинов. Нападателят влезе като резерва в 71-ата минута на мястото на Станислав Костов и още с първото си докосване вкара гол. Божинов се разписа с глава, като попадението осигури класирането на "Левски" в Лига Европа.

Във втория по сила клубен турнир вече участие си бяха гарантирали ЦСКА и "Локомотив" (Пловдив), а "Лудогорец" ще играе в Шампионската лига.

"Футболистите, не аз класираха "Левски" в Лига Европа - каза Георги Тодоров, треньор на тима. - Благодаря им, защото даваха всичко от себе си в тренировките и в срещите. Понякога се получаваше, друг път - не. "Етър" е прекрасен отбор и не случайно треньорът им Красимир Балъков стана национален селекционер. Нещата се получиха, защото скасих дистанцията с футболистите, въпреки че не съм човек, който позволява всеки да прави каквото си иска. Радвам се, че успяхме да се класираме в Лига Европа".

Снимка: Sportal.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ