Божинов се завръща в "Левски"

Българският нападател Валери Божинов се завръща в "Левски". 31-годишният играч разтрогна договора си с швейцарския "Лозана" по взаимно съгласие. Бившият национал изкара точно 3 месеца в клуба, за който записа осем срещи и един гол. Медиите в Швейцария твърдят, че по всяка вероятност до раздялата се стигнала заради неразбирателство между Божинов и треньора Фабио Честелини.

В последния кръг нападателят започна като титуляр срещу "Сион" (1:1), но бе сменен в 60-ата минута. В Швейцария твърдят, че не бил на ниво. Единственият гол е срещу аматьори в първия кръг за купата на Швейцария.

„Лозана“ е фаталният 13-и клуб в кариерата на Божинов. Скоро се очаква да подпише с с отбор №14. Той обаче няма да е български, въпреки че в момента на "Герена" вървят разговори между спортно-техническото ръководство дали бившият нападател на тима може да поддържа форма с отбора. Божинов вече е говорил с Даниел Боримиров, спортния директор на "Левски", и се чака крайната дума на треньора Делио Роси.

Само през 2017-а година някогашният вундеркинд на италианския футбол бе първо в сръбския „Партизан“, после в китайския „Мейжоу Хака“ и за последно в „Лозана“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ