Божинов се разбра с „Левски“

Валери Божинов може да бъде считан за сигурно ново попълнение на „Левски“. Нападателят проведе среща с изпълнителния директор на клуба Павел Колев в неделя в София. Остава да бъдат изчистени дребни щрихи по контракта и ако не се появяват изненадващи пречки опитният играч трябва да се присъедини към „сините“ най-късно в средата на седмицата. За Божинов това ще бъде втори период на „Герена“, след като през 2014 година записа 20 мача със „сините“, реализирайки 8 гола. От своя страна столичният тим няма да плаща трансферна сума на „Ботев“ (Враца) за 32-годишния таран, тъй като той е свободен агент от началото на годината.

През есента Божинов вкара 7 гола в 11 мача за новака в Първа лига, два от които именно на стадион „Георги Аспарухов“ при сензационната победа за гостите с 3:1.

И докато ръководството на „сините“ е близо до финализиране на първия входящ трансфер, други два са пред провал. Галин Иванов е пред подпис с унгарския „Халадаш“, предлагащ по-изгодни финансовите условия. А бранителят Кристиан Димитров по всяка вероятност ще остане в „Ботев“ (Пд) и през пролетта.

„Има оферта, но на този етап, не мисля, че Кристиан Димитров е за продаване – призна спортният директор на „каначетата“ Адалберт Зафиров пред „Канал 3“. - На него му трябват поне още 6 месеца в „Ботев“. Да натрупа самочувствие и ако е възможно да заиграе в националния отбор.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ