Божков към феновете: Вие решавате бъдещето на "Левски" (обзор)

Бъдещето на „Левски“ ще е обект на нова среща между собственикът Васил Божков и феновете. Бизнесменът за първи път се посети стадион „Георги Аспарухов“, една година откакто пое клуба от Спас Русев. Единствената му поява на събитие, свързано със „синия“ клуб досега, бе преди началото на сезона в Първа лига, когато бе приет от премиера Бойко Борисов заедно със собствениците на „Лудогорец“ и ЦСКА – Георги Домусчиев и Гриша Ганчев, както и тогавашния президент на БФС Борислав Михайлов. Тогава родните грандове си обещаха феърплей.

Сега разговорите на „Герена“ продължиха два часа, а след края им и двете страни отказаха изявления пред медиите. Нова среща обаче ще има в сряда.

„Обсъждахме бъдещето на „Левски“, това беше темата – обяви Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците, след края на първата. - Не можем да кажем подробности. За взети решения и каквото и да било - питайте шефовете. Някой от собствениците.“

Впоследствие се появи информация, че Божков е обяснил на привържениците, че евентуални затруднения в бизнеса му могат да навредят на финансирането на футболния клуб.

„Държавата ми взима бизнеса и иска да ме фалира, а ако това стане, няма как да давам пари за Левски, той умира – казал собственикът на феновете, цитиран от Спортал- Дал съм 22 милиона лева за една година. Имаме план за пет години за да оздравим клуба, да имаме стадион. Не виждам кой ще дава по два милиона всеки месец. Разберете, че положението е много тежко. „Главболгарстрой“ и „Виваком“ всеки момент могат да пуснат дела за обявяването на клуба в несъстоятелност. Не го правят заради нас, тъй като им обясняваме, че ще се изложат. Погасяваме задължения, но всеки ден има подводни камъни. Дали даден мениджър или бивш футболист искат пари от клуба. Срещнете се Бойко Борисов, той може да бъде разубеден. На мен не ми вдига телефона. Трябват 5000-10000 човека, а не 500. Вие знаете какво да правите.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ