Бойко Борисов: В нашата програма няма нито една незащитена цифра (ВИДЕО, НА ЖИВО)

В нашата програма няма нито една незащитена цифра. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на откриването на Национална политическа академия на Жени ГЕРБ в Стара Загора, на която бяха представени приоритетите в предизборната програма на ПП ГЕРБ.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/vb.100006542380422/1944571705770890/?type=3&theater

„Опорните точки бяха, че всички партии отворили торбите с лъжите. В нашата програма няма нито една цифра незащитена – средна заплата, минимална заплата, повишаване на пенсиите, бонуси на Великден и Коледа – всичко е изчислено на база на постигнатия ръст и събраните повече пари в бюджета. На база на тези две неща“, заяви Борисов.

„Парите, които взехме за дълг стоят непипнати във фискалния резерв“, допълни той, отбеляза, че след правителството на Орешарски фискалният резерв е бил 3 милиарда лева, а сега е над 14 милиарда лева. По думите на Борисов, ако не са били разплащанията към американските централи и руската страна за АЕЦ „Белене“, във фискалния резерв щеше да има 17 милиарда лева.

„Една от опорните точки на нашите опоненти е, че ГЕРБ правят дълг, взехме ги, за да имаме буфер, защото след КТБ беше подготвена друга банка да падне. Ние стабилизирахме банковата система още първата година. Сега взеха от единия тунел лампите и ги сложиха в другия и казаха, че това е работа за 5 години“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

„Като опорна точка за атака срещу ГЕРБ жената, която загина на „Ечемишка“, Бог да я прости. Защо а е тази атака срещу ГЕРБ? Защото те нямат какво да кажат – нямат едно нещо, което да застанат и да посочат. Удивен съм от нежеланието да се припомни какъв закон си прие БСП– за амнистията – най-срамният закон от далечната 1945-6 година, когато е имало народен съд“, посочи още Борисов. „Каква беше ревизията – защо държавната фирма „Автомагистрали“ е ремонтирала „Тракия“ и „Хемус“ и, които бяха в отвратително състояние? Преди 1 месец обясняваха, правителството в оставка да не провежда обществени поръчки, сега, когато почнаха ударно да правят, казаха че били забавени. Кое от двете беше правилно?“, запита още той, като припомни, че е призовал да всяка обществена поръчка да се пита президента Радев. „Така че с усилените проверки не виждам къде можем да бъде уязвени“, допълни Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика