Бойко Борисов в Сливен: Кой се е променил в БСП? Слоганът им трябва да бъде "Поискайте пак да плащате" (СНИМКИ)

Още в първия месец от второто правителство на ГЕРБ бяха разплатени 3,7 млрд лева за вложителите във фалиралата КТБ, без да ги усетят хората. „Променената” партия БСП направи далаверата с „Марица 1” и „Марица 3”, сключиха договор за 15 години напред, в който им се дава право да продават на три пъти по-висока цена от държавната. Договорът беше такъв, че да могат да вземат директно пари от електромерите на хората. За това платихме 1,3 млрд лева. И още 1,2 млрд. за „Белене”. Това са 6,2 млрд. живи пари. БСП бяха договорили „Кугарите”, „Пантерите” и „Спартаните”, но не ги бяха платили – това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с избиратели в Сливен.

„..Таско Ерменков ли, Румен Гечев ли, Драгомир Стойнев, или Кирил Добрев – кой се промени в БСП? Слоганът им не трябва да бъде „Поискай промяната”, а „Поискайте да плащате” – каза Борисов. „Днес не искат / от БСП – б.р./ да си покажат екипа, защото чакат да видят ДПС кои министерства ще им даде, ако спечелят изборите. Сложиха на най-важните длъжности в едно правителство премиер Пламен Орешарски и финансов министър Петър Чобанов. И двамата отидоха в ДПС. Това ни доведе БСП” – допълни още той.

Пред сливенските членове и симпатизанти на ГЕРБ бившият премиер заяви, че по време на ръководения от него кабинет България била отличник сред страните от Европа с 27 процента външен дълг, 0 процента дефицит и вече била готова за чакалнята за влизане в еврозоната. Той подчерта, че правителството оставило 14 млрд лева фискален резерв и че са събрани 4,7 млрд лева повече в бюджета от борба с контрабандата.

„Заварихме 34 процента контрабанда на цигари. Сега са 7” – каза Борисов. Страната ни била остров на стабилност на Балканите, защото имала най-малко мигранти в Европа. Ръстът на българската икономика и стокообмен с Русия в момента бил 14 на сто, а военните кораби на Русия се ремонтирали във Варна. Очакванията за тазгодишния сезон били за 40 процента повече туристи. „Всички европейски фондове работят при нас, при БСП ги спират” – заяви пред сливенци Борисов.

В срещата участваха зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов, бившият вицепремиер Томислав Дончев. „От 12 кандидати за народни представители в листата на ГЕРБ в Сливен 9 са напълно нови лица. Двама са от гражданската квота. Ние сме способен отбор. ГЕРБ чува гласа на хората. Няма друга партия, който по-добре да защитава местния интерес“ – каза пред избирателите бившият земеделски министър Десислава Танева. Танева е областен лидер на ГЕРБ и водач на сливенската листа.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика