Бойко Борисов за националния отбор по волейбол: Разчитаме на вас да зарадвате българите

Министър-председателят Бойко Борисов даде начало на обиколката на шампионската купа на световното първенство по волейбол из България. През септември страната ни е домакин заедно с Италия на битката за трофея, който вчера бе представен в Министерски съвет от президента на волейболната федерация Данчо Лазаров, заместника му Любо Ганев и министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

„За организацията на първенството осигурихме десет милиона лева и затова разчитаме волейболистите да зарадват българите на най-голямото спортно събитие у нас – заяви Борисов. – Българите обичат волейбола, така че разчитаме много на вас.“

Премиерът отбеляза, че подготовката на световното е започнала още с изграждането на множество спортни зали из цялата страна.

„Благодарение на вас и вашето правителство тази купа вече е в България – отговори Любо Ганев. – Радвам се, че точно тук е първата стъпка на купата, която в следващите няколко месеца ще обиколи много градове в страната. Надявам се и че за последно тя ще бъде в ръцете на някой от нашите волейболисти.“

Предстои „Tрофи тур“ на купата  в трите града домакини в България. Тя ще бъде показвана и на големи спортни събития. Трофеят тежи 9 килограма и е позлатен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт