Бойко Борисов: Какво да каже Станишев за Корнелия Нинова освен "Много е готина, вземи я ти"

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов разплака от смях близо 7000 зрители в препълнената спортна зала "Колодрума" в Пловдив с оригинална трактовка на темата "Защо председателят на ПЕС (Партията на европейските социалисти) Сергей Станишев не се е появил никъде у нас по време на предизборната кампания за 44-о Народно събрание, за да удари едно рамо на другарите си от БСП.

"И като дойде какво да каже за Корнелия Нинова освен: "Много е готина, вземи я ти!". Като си дойде Станишев, нали трябва да отговаря на куп въпроси като тези за СЕТА и защо като премиер е уволнил тогавашната заместник-министърка и настоящ лидер на БСП Корнелия Нинова. То това е моят отговор на тези, които днес ме питат за какво щял да ни помага Антонио Лопес и защо генералният секретар на Европейската народна партия бил дошъл у нас в навечерието на изборите", каза още Бойко Борисов, цитиран от пресцентъра на партията.

Бившият премиер прогнозира смело, че на вота в неделя рекорден брой български мюсюлмани ще гласуват за ГЕРБ и обясни защо смята така. "И ДОСТ, и ДПС, и Патриотите се самозабравиха и заради едни 10-12 хиляди гласа на изборите в неделя ще запалят такава искра, след която може да няма връщане назад. Това са ми най-големите страхове, че с това, което се случва днес на границата с Турция, ще се улесни ескалацията на едни събития до положение, каквото имаше по време на възродителния процес, когато бях млад офицер и помня мъката и ужаса и на едните, и на другите", декларира Бойко Борисов.

Той не скри опасенията си, че и у нас може да се стигне до ситуация като в Крим, Косово и Кипър, ако напрежението продължи да ескалира и след като България се е наредила редом до държави като Германия, Холандия, Австрия и Дания, към които Турция открито отправя заплахи. Лидерът на ГЕРБ призна, че събитията от днес са развалили настроението му на път към Пловдив и са променили нещата, за които е имал намерение да говори при закриването на кампанията за предсрочните парламентарни избори.

"Трябва да сме много с акъла си точно в този момент и да бъдем изключително толерантни, ако не искаме да предизвикаме голям конфликт, а искаме да живеем като приятели християни и мюсюлмани. Стягайте се, бъдете толерантни, ГЕРБ е такъв - справихме се с бежанската вълна, и сега, когато няма никакъв проблем, да запалим пожара заради някакви 10-12 хиляди гласа, колкото ще спечелят едните или другите", призова Борисов не само съпартийците си, но и останалите политически сили у нас.

"Сега ще дам думата на Цецо да вика ПОБЕДА, че най-хубаво вика!", бяха финалните думи на Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика