Бойко Борисов към бизнеса: Това са хората, които дърпат икономиката напред (ВИДЕО)

Снимки: Денислав Стойчев

„Тази вечер сме се събрали на мероприятие за добри новини. Благодаря на всички за вас, които със своята воля и предприемчивост давате възможност икономиката да продължава да расте“, с тези думи Бойко Борисов поздрави бизнеса на церемонията по награждаване на „Мистър и Мисис Икономика“. И допълни: „Това са хората, които дърпат икономиката напред“.

По думите му има графика на Световната банка с данни за България, Унгария и Германия – „До 1990 г. сме почти равни, от последните десет години вървим успоредно нагоре. А според Международния валутен фонд (МВФ) няма такава задлъжнялост в света, каквото има в момента, което е огромен риск за малки държави, като нашата. Заради това ние много пестеливо харчим за образование, на първо място, особено за дуално обучение“, допълни премиерът.

Той спомена отново най-важните инфраструктурни проекти, по които работи правителството. Едната е „Младост – Тракия“, като „всеки петък вечер и неделя, особено, искам да запомните какъв трафик е сега, защото ако не бяхме направили Южната дъга, София щеше да спре“.

И припомни, че са инвестирани 150 млн. лв. „ Автомагистрала „Хемус“ върви на пълни обороти, стотици хиляди български работници работят там, има скъпи големи багери, трактори, камиони, но по трасетата Боаза-Плевен и Търговище-Шумен вече се вижда как се работи. Автомагистрала „Европа „– от Калотина към Сърбия – хиляди камиони копаят там. Автомагистрала „Струма“– работниците са 300 метра навътре в тунела“, каза премиерът.

„Аз до Банкя оставих отсечката последно, ще си ходя през Младост и после през Северната тангента“, пошегува се Борисов.

„Десетки нови заводи се строят, Пловдив и Асеновград се съединиха с предприятия. Път като слънце“, допълни министър-председателят.

„Защо 30 години не направихте завод за диверсификация на газ, питат ме в американското посолство. Е сега ви правим, за да може да мине втечнен газ от Щатите или от Катар“, каза Борисов.

И допълни, че не трябва да се стресира бизнесът с високи данъци, заради това те си остават на тези нива, каза Бойко Борисов и се обърна към бизнеса: „Мощно инвестираме в образование, спорт, култура, археохология“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България