Бойко Борисов към Георге Иванов: Отношенията между България и Република Македония се нуждаят от повече прагматизъм

Време е да се отворим още повече един към друг, да комуникираме и да се интегрираме, заяви президентът на Република Македония Георге Иванов по време на срещата си с министър-председателя Бойко Борисов. Иванов сподели, че се радва за подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество и добави, че това е нов етап в отношенията между двете държави. По думите му Балканите трябва да се европеизират, така че младите хора да живеят в по-добра обстановка.

„Сега следва да потвърдим и на практика подписания Договор“, отбеляза от своя страна премиерът Бойко Борисов. По думите му двустранните отношения се нуждаят от повече прагматизъм и сключените днес документи са първи крачки в правилната посока, които ще донесат преки ползи на гражданите на България и на Република Македония. Българският министър-председател също акцентира върху европейската перспектива на държавите от Западните Балкани, което е един от приоритетите на предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС.

Борисов даде висока оценка на започналия активен политически диалог на правителствено ниво и изрази очакване той да бъде разширен както в парламентарното му измерение, така и със срещи на най-високо равнище. Министър-председателят предаде на Георгe Иванов поздрави и от българския президент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България