Борисов към служебното правителство: Призовавам ви да разровите всичко, което има по министерствата

Призовавам ви да разровите всичко, което има по министерствата, за да може тази спекулация по тази тема да се прекъсне. Това каза вече бившият премиер и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на официалната церемония по встъпването в длъжност на служебното правителство с министър-председател Огнян Герджиков.

„Пожелавам ви сърдечно успех. Народът поиска нови лица, нов вид управление. И се съобразихме с това, което изборите дават като резултат. Много пъти в живота това, което си пожелаеш, става реалност. Това, което президентът Радев каза пред парламента, сега има редкия шанс да го изпълни. Действително му пожалвам успех. Ако има нещо, което ви притесни, не само да го осветлявате, директно на прокуратурата да го предавате. В тези две години искам да благодаря на всички вас. Положихте толкова много усилия“, заяви Борисов и добави, че сегашното правителство денонощно е работило.

„Слушах речта на Радев и Герджиков. Говори се за стабилност и надграждане. Ще се радвам да виждам нашата държава по-консолидирана, с повече разум. Г-жа Нинова положи големи усилия да спечели изборите. Не знам защо се срамува от вас и казва, че няма нищо общо с вас. Всички да стискаме палци на Григор Димитров и да отпразнуваме днешния ден с една победа“, каза още Бойко Борисов.

Отстрани може да е лесно да се управлява държава, но всъщност сами ще се убедите колко е трудно. Това каза вече бившият премиер Борисов.

„Параметрите на държавата са такива, каквито не са били. Ще се радвам да виждам нашата държава по-добра, по-силна, по-консолидирана, по-съединени с повече разум, толерантност. Мисля, че в последните седмици ние демонстрирахме точно това и с президента Радев. Желая успех на всички колеги. Който има нужда, да пита за нещо или ако прецени, защото няма по-лошо от непоискана помощ, сме готови. Указанията, които съм дал на колегите – навсякъде да помагат. Ние нямаме причина да считаме, че неуспех в държавата е нещо хубаво за дадена партия. Във всички случаи е лошо за народа“, заяви Борисов.

Той посочи, че с най-топли чувства пожелава успех на служебното правителство, както и да направи изборите така, както кабинетът „Борисов 2“ е направил президентските – „Никой не се оплака от тези избори, че има каквато и да е манипулация, включително и президентът Радев. Така че с цялата си толерантност хората ни гледат, трябва да бъдем такива, че институциите да си помагат. По най-демократичния път се идва на власт и по-най демократичния път се отива от нея“, каза още Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика