Бойко Борисов: Най-рисковите пожари съм ги гасил аз

"Не ми стигна много време вчера да подаря цвете на някоя жена, но да са живи и здрави. Жените движат света, ако зависеше от мъжете и род нямаше да има." Това заяви бившият премиер Бойко Борисов пред БТВ.

Предизборната кампания

"Кампанията не е къса - тя е една от най-дългите. Не знам защо се избягва темата. Още след първия ден на създаване на парламента, той ще бъде подложен на голям натиск", заяви Борисов.

"Има референдум. Ако политиците си мислят, че той ще се забрави - то няма да се случи.

Нинова има много агресивна кампания - обижда", каза лидерът на ГЕРБ.

"Сега какво да обяснявам - колко пъти съм правил спасителни операции. Колко време им бях начело.

Най-рисковите пожари съм ги гасил аз. В Хитрино освободих НСО. С Николов отидохме до цистерните, сиреч, ако имаше взрив, щяхме първи да си отидем", припомни Борисов.

"26 март ще мине, голямото напрежение, големите въпросителни, умението в зависимост от ситуацията да намериш по-стабилни партньори да направиш правителство, това е голямата цел. Имаме втори проблем -колко дългосрочно трябва да е следващото правителство, за да могат да се проведат изборите по начина, по който искат да се проведат изборите от 2,5 млн. избирателите“, добави той.

Дебатът с Корнелия Нинова

"Много уважавам жените, но не обичам да ми се поставят условия. Може би и затова не съм женен", каза Борисов относно дебата между него и Корнелия Нинова.

"Няма да участвам в дебат. Край на темата. Повече не говоря с нея [Нинова]. Плюс това нали съм "страхлив', ще дойде време да й го напомня', допълни той.

Обвиненията за откриване на паметник на Тодор Живков

Запознах се с Тодор Живков след като той падна от власт. Не съм откривал негови паметници. Това заяви Борисов по повод обвинения от страна на лидерката на БСП Корнелия Нинова.

"Не беше изгодно да си до него. Всички избягаха от Живков, когато падна от власт и бе под домашен арест, но тогава наеха моята фирма да го пази", уточни той. "По това време Нинова беше върл активист на СДС. Защо не отиде тя и не застана при него - при един човек, при когото никой не искаше да отиде", попита Борисов.

Родителите на Борисов никога не му казали какво се е случило с неговия дядо. "На едно 16-годишно дете са написали от горе - внук на враг на народа, подчертано с червен маркер, "Никога да не се допуска до ръководна власт."

„Мисля, че ГЕРБ е в добра кондиция" На въпрос дали ще бъде премиер, ако спечели изборите, Борисов отговори: "Ако искаме да няма задкулисие, лидерът на партията, която победи, трябва да стане премиер. Министрите са моторите на всяка точка, която сме написали. Ние сме единствените, които не сме правили коалиция с ДПС. Ние няма да правим коалиция с ДПС. БСП почват да шикалкавят, че ще питат техните членове. Бойчев ли ще преброи гласовете?".

Борисов коментира и факта, че България няма еврокомисар. По думите му ако от ГЕРБ са искали да изпратят такъв, са щели да го направят.

По думите му за разлика от други негови колеги, той винаги е бил доста по-смирен и когато от партията са отчитали свои грешки, са ги поправяли. „Реформаторският блок на всяка цена искаше да остане в управление, Патриотичния фронт - също. Ние казахме обаче, че след два месеца са изборите и народът да каже по какъв начин иска да се управлява“, каза още Бойко Борисов.

"Избрахме нов президент, но изведнъж след като спечели Радев, премиер стана Герджиков, а здравен министър - човек на Иван Костов. Дали от БСП са си представяли това?", попита Борисов. "Когато говориш неистини, е трудно да се опонира", така лидерът на ГЕРБ обясни защо не влиза в обяснителен режим на обвиненията на червената лидерка.

"Добре, че внучето ми не вижда, с какво си ляга дядо му." Това каза бившият премиер относно карикатура, на която е изобразен в едно легло с Нинова.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика