Бойко Борисов: Не съм притеснен от ескалация на етническото напрежение в Русе заради убийството (ВИДЕО)

Престъпления се извършват както от роми, така и от българи, каза премиерът

Премиерът Бойко Борисов не е притеснен от ескалация на етническото напрежение в Русе заради убийството на Вероника Маринова и последвалото нахлуване с мотори в циганската махала на крайдунавския град от страна на рокери.

"Не, взети са всички необходими мерки, коментира Борисов на влизане в Народното събрание за участие в парламентарния контрол", отговори той на въпрос дали има тревоги в тази посока.

Той напомни, че всеки ден и българи, и роми вършат престъпление, за да защити тезата, че престъпността няма етнос.

По-късно на излзиане от Народното събрание премиерът каза пред журналисти, че жандармерията е в Русе.

"Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ми докладва, че е взел всички мерки да не се получи, каквото и да било", разясни той.

„Не нагнетявайте напрежението. Престъпления извършват и християни, и мюсюлмани, и българи, и роми, и турци навсякъде“, посочи още веднъж премиерът Борисов.

Всички имат право да протестират, това е демокрацията. 150 млн. лева съм им обещал. Взели сме решение и финансовият министър го е подписал писмено. Това каза министър-председстелят по повод продължаващите протести на майките на деца с увреждания.

„Срокът за двата закона мисля, че беше 16 или 17 октомври. Там беше и омбудсманът Мая Манолова, и социалният министър Бисер Петков, и финансовият министър Владислав Горанов - подписали сме всичко“, посочи той. „Майките на деца с увреждания сигурно имат основание, но докато сроковете не изтекат няма да коментираме повече“, каза още премиерът Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България